The Misunderstood Wishy-Washy Agnostic

January 22, 2008 at 1:46 am | Posted in agama, teologi, tuhan | 6 Comments

[On the Judgment Day. God talks to an agnostic]

God: Did you believe in Me, my son?

Agnostic: Oh, forgive me Lord for I had neither the ability nor one good practical reason to know or believe in You. You were simply irrelevant to my way of knowing in the world. I didn’t think I was able to know anything about You. And for that reason, I disregarded theology and suspended any judgment concerning You and could only wish that You might give me a hint on the way here. And I guess you give me nothing but those evidenceless Scriptures. I was an agnostic, Lord.

God: You, what? Come again?

Agnostic: I was an agnostic, my Lord. You know, Huxley, Russel?

[God is wise and He looks for Moses, Jesus and Muhammad; prophets of the three great religions]

God: Do you guys know what he means with being agnostic? Do we have the word in the Scriptures?

Moses: Hmm….I know only the Law, Lord.

Jesus: No, Father, I’m sorry I don’t.

Muhammad: Never heard of it.

[God turns His face to the agnostic, who remains confident with his conviction]

God: Had I not made myself clear when you’re still in the world?

Agnostic: No, Lord.

God: Really? OK, then, let Me probe you for a while so that I could understand you. I hope you don’t mind.

[God is indeed wise]

[Disclaimer: Cerita di atas 100 persen KARANGAN saya belaka. Ilustrasi berdasarkan imajinasi seniman Kristen]

6 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Gentol ~ elo seharusnya lebih sering nulis dalam bahasa Inggris gini…you got the knowledge and your english is good.
    Gue tinggal di Paris 5 tahun terakhir ini, sementara aja kok…nanti gue akan tinggal di Jakarta lagi. Elo dimana?

  2. @rayon
    gue pindahan dari blogspot dan multiply. di sana gue lebih sering pake bahasa inggris, sekalian belajar. gue sebenernya lebih suka bahasa Indonesia. it’s more beautiful ajah buat gue. di wordpress gue mau pake bhs indo aja tadinya. blog ini pake bhs inggris gara2 diskusi di blog sora9n. kalo mau ikutan klik ini: http://sora9n.wordpress.com/2007/11/14/proud-of-being-agnostic/

    jangan memuji gitu ah, geer nih. nanti kepala gue kegedean.

    gue sekarang lagi di denpasar. selama tujuh bulan terakhir gue tinggal di pulau sorga. hahahaha…di sini belajar banyak tentang hinduisme. tiga hari lagi gue balik ke jakarta. and i will thank God for bringing me back to my books. hehehe…

  3. Gentole and rayon start to contact each other. a perfect couple i think. heaven Island?. May be there are such beautiful girls, i don’t think so. it might be a wonderful land. Paris?. Woosaaah…..centre of model in the world. Cheap ladies?. Perhaps just little. But no matter what,….it’s their business. I am whatever i am, so they are….kok malah gue komen pake inggris….kekekek.

  4. ~~gentole~~

    Bahasa indonesia beautiful tapi dia agak miskin kosa kata…menurut gue. Seperti bahasa perancis, dia punya arti untuk hal sedetil2 nya…seperti waktu aja jelas kalo kita ngomong maksudnya hari ini, kemarin, besok, kemarin dulu…dari kata kerja nya pun udah beda bila itu present, past tense, future tense…jadi jarang terjadi salah tafsir. Kalo gue, untuk sms an gw lbh suka pake bahasa inggris, bisa lbh singkat soalnya…bukan untuk gaya2 an.

    ~~wedulgembez~~

    Yeah…di Bali there’s many PATUNG BALI pake sarung kotak kotak…cantikk2…apalgi ada kembang di telinganya… hehehe… ! 😀
    Kalo di Paris banyak orang bule yg pasti…wedul mau gue bawain satu gadis bule ? hehe…
    Gue tau…weduz kan kambing….iya kan ?
    Baiklah om wedul…segitu dulu….ciao !

  5. @Rayon

    mau gue , tapi kalo bisa bule yang muslim and tentunya cewek…hehehe

  6. Love to hear your thoughts on this blog post:

    http://loga-abdullah.blogspot.com/2009/11/10-reasons.html


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: